Monday, 28 April 2014

BAHAGIA

A very good reminder for us...

Nak senang dan tenang tak semestinya dengan banyaknya duit dan harta.

video


 
 

Zaquan is 4

#throwback 04012014


If we could give u one thing in life,
we would give u the ability to see yourself through our eyes,
only then would u realize how special u are to us..
 
happy 4th birthday to our handsome boy 
MUHAMMAD IZZ ZAQUAN BIN ADNAN
 
we always love u
 
"ZAQUAN IS 4"
 






 
 

 

Syaza is 5

#throwback 12122013

You brightened up our life with your extra special ways.
With you fun loving are our days.
Your smile brightens up our day.
May you keep shining like a bright ray.

Happy 5th birthdays to our wonderful & beautiful daughter.
NUR SYAZA QASHRINA BINTI ADNAN

We both love you so much..
 
"SYAZA IS 5"
 


 
 


 

Sunday, 27 April 2014

Tazkirah

=================
Tazkirah - Perkongsian
=================

Sharing daripada USTAZ ZAHAZAN.. Mendalam maksud nya. Hayatilah.

1. Solat bukanlah "tayar ganti' yang anda tarik keluar ketika dilanda masalah, tapi ia adalah 'stereng' yang menunjukkan jalan benar.

2. Maka, kenapa cermin depan kereta begitu besar dan cermin pandang belakang begitu kecil?
Ini kerana masa lalu kita tidak begitu penting seperti masa hadap...
an kita. Maka, pandanglah ke hadapan dan majulah.

3. Persahabatan ibarat sebuah buku. Ia mengambil masa yang sedikit untuk dibakar, tapi bertahun-tahun untuk ditulis.

4. Semua perkara dalam kehidupan ini hanyalah sementara. Jika ia berjalan dgn baik, nikmatilah, ia takkan kekal lama. Jika ia berjalan dgn teruk,jgn sedih, ia juga takkan kekal lama.

5. Kawan-kawan lama adalah emas. Kawan-kawan baru adalah berlian. Jk anda mendapat sebutir berlian, jgn lupa emas tersebut krn utk memegang sebutir berlian, anda sentiasa memerlukan tapak emas.

6. Acapkali, ketika kita hilang harapan dan berfikir inilah pengakhirannya, ia hanyalah liku, bukannya penamat!

7. Apabila Allah swt menyelesaikan masalah2 anda, anda percaya memiliki kemampuan. Apabila Allah swt tdk menyelesaikan masalah2 anda, DIA percaya akan kemampuanmu.

8. Seorang yang buta bertanya kepada seorang lelaki bijaksana "bolehkah ada sesuatu yang lbh teruk berbanding kehilangan penglihatan? " Dia menjawab, "ya, kehilangan visi anda! "

9. Ketika anda mendoakan org lain, Allah swt mendengar kpd anda dan merahmati mereka; kadang kala apabila anda selamat dan bahagia, ingatlah bhw seseorang telah mendoakan anda.

10. Rasa bimbang tidak menghilangkan masalah hari esok, ia menghilangkan kedamaian hari ini.

Jika anda benar-benar menikmati kata-kata ini, mohon sebarkan kepada yang lain. Ia boleh menerangi hari seseorang.
 
 :)


 

BVSM a.k.a Bio Velocity Sleep Mate

Adakah anda mempunyai masalah seperti di bawah?
 
BERDENGKUR
SUSAH NAK TIDUR
KENCING MANIS
GOUT
SAKIT OTOT
TEKANAN DARAH TINGGI
SENGGUGUT
ASMA
SAKIT SENDI
STROK
Menjalani kehidupan yang tidak sihat (Meroko, Minum Arak etc)
TEKANAN HIDUP (Kerja, Belajar etc)
 
Ketahuilah bahawa Bio Velocity Sleep Mate sangat bagus  dan sesuai dalam membantu menyelesaikan masalah-masalah yang disenaraikan  di atas..
 
JOM.. check it out...
 
 
Adakah tidur sangat penting kepada kita?
 
 
 
 
  
 
Nak dapatkan kualiti tidur? Let me introduce uols dengan Bio Velocity Sleep Mate.
 
 
Apa itu Bio Velocity Sleep Mate????
 
 
Macam mana ia berfungsi dekat badan kita??
 
 
 
Apa KELEBIHAN Bio Velocity Sleep Mate??
 
 
 
 
 
Kajian yang dilakukan ke atas Bio Velocity Sleep Mate.

EKSPERIMEN 1 : TERHADAP MANUSIA
 

EKSPERIMEN 2 : TERHADAP TUMBUHAN

 
Siapa yang sesuai menggunakan Bio Velocity Sleep Mate?

 
Cara PEMASANGAN & PENJAGAAN Bio Velocity Sleep Mate

 
 
Antara kesan yang boleh kita perolehi... LOOK MORE YOUNGER...

 
 
Boleh belikan untuk mak & ayah kita sebagai hadiah birthday misalnya, lebih bernilai rasanya. Ada pepatah pernah mengatakan mencegah lebih baik dari mengubati. So, bila mak & ayah kita ada mengadu tentang susah nak tidur ke..sakit-sakit badan, sendi otot, uols dah tahu lah apa yang perlu uols beli untuk mereka kan :). 

 
Call / SMS / WhatsApp
 
@
019-2327390 (Nurul)
019-6667390 (Adnan)

 

Chicken Chop price



Produk terbaru hatinie's kitchen..
Chicken chop with black pepper sauce

1 pack : 4pcs chicken chop original (de-bone drumstick) + black pepper sauce
Harga : RM35/pack

Sesuai di masak untuk 4 orang makan..

 
Call / SMS / WhatsApp
 
@
019-2327390 (Nurul)
019-6667390 (Adnan)

Renew Passport

Alhamdulillah.. Khamis lepas saya baru sahaja renew my passport untuk ke PERCUTIAN seterusnya. Kali ini saya pergi dekat-dekat sahaja sebab tak bawa famili bersama. Isteri saya tak nak ikut sebab baby Zafran baru sahaja 3 bulan. Leceh katanya... Next time InsyaAllah kami satu famili akan pergi ke EUROPE... DREAMTRIPS akan penuhi IMPIAN kami... cheers...



Nantikan entry saya ke KHAO LAK, THAILAND. Experience and Adventure of a Lifetime...

Jika anda semua nak tahu macam mana saya berpeluang bercuti secara PERCUMA... boleh hubungi saya...
 

"YOU SHOULD BE HERE!"
 
Call / SMS / WhatsApp

@
019-6667390 (Adnan)


The QURAN Answer

 
video
 
 
:)



 

Monday, 21 April 2014

Mineral Coffee

 


  • Unique aroma from Robusta coffee bean
  • Rich in antioxidants
  • Promotes iron absorption & untilization
  • Rich in minerals and trace elements such as magnesium, iron, calcium and potassium.
  • Revitalises tired mind and body
  • Eases tension

******************************************************************************************************
  • Aroma kopi yang Wangi daripada bijian kopi Robusta
  • Kaya dengan unsur anti-pemgoksidaan
  • Menggalakkan penyerapan kalsium & penggunaannya
  • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium
  • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental
  • Melegakan tekanan

Call / SMS / WhatsApp
 
@
019-2327390 (Nurul)
019-6667390 (Adnan)

 

Make the jump

 
Apakah IMPIAN anda????...

Apakah "BIG WHY" anda????

Adakah anda ingin KEKAL seperti sekarang untuk seumur hidup TANPA berbuat apa-apa???

going with the flow..just make the jump..

 
Everything is just fine
 
:) 


 

Testimoni di Boracay, Filipina

video
 
 
Anda masih nak TUNGGU dan LIHAT???

 Kawan2 kita sudah berSERONOK pergi BERCUTI...JIMAT pulak tu...
silap2 ada DUIT poket lagi..
 
MENARIK
 
..anda masih duduk bekerja yang ntah bila sudahnya...
 
BADAN perlu di REHATkan..
MINDA perlu diSEGARkan...
JOM SERTAI KAMI...
anda LAMBAT anda MELEPAS..
semakin hari semakin RAMAI SERTAI KAMI...
 
JOM!!!
 
Kami tunjukkan CARAnya...
anda buat KEPUTUSAN SEKARANG untuk turut SERTA,
anda akan UNTUNG untuk keseluruhan HIDUP anda...

Cuba TEPUK DADA TANYA IMAN...
Berapa KERAP anda BERCUTI dalam setahun???
Tak TERINGIN ke kawan2...????

Ingat kata2 KERAMAT ni...
 
"YOU SHOULD BE HERE!"
 
 
Call / SMS / WhatsApp

@
019-6667390 (Adnan)
 


Sunday, 20 April 2014

Testimoni Kambing Perap

 
..delicous..sedap...lazat...
 
another testimonial from customer..memang tidak menghampakan...
 
thumbs up given..
 

 
Call / SMS / WhatsApp

@
019-2327390 (Nurul)
019-6667390 (Adnan)